Selectează o Pagină

“Dar din dar, se face rai” spune o vorba iar a dona este cel mai nobil lucru pe care il poate face un om. Traim intr-o societate in care a il ajuta pe celalalt este un lucru firesc, un lucru frumos care ar trebui sa fie un lucru normal. In zilele noastre, sunt oameni care au nevoie de ajutor: oameni cu probleme mari de sanatate care s-au nascut cu diverse afectiuni sau le-au dobandit in timp si au nevoie de ajutor pentru a se vindeca, oameni care au ramas fara casa in urma unor evenimente neplacute, etc. Cum ar fi sa intinzi o mana de ajutor unor oameni? Cum ar fi sa donezi lunar pentru o cauza sau catre o asociatie si sa sustii mai multe cazuri ?

A dona este un act nobil. Oamenii au nevoie de ajutor mai ales daca sunt plecati in strainatate sau au nevoie sa ajunga acolo pentru diverse tratamente. Cum donezi pentru cei din Italia, de exemplu? Asociatia noastra este in Italia si ajuta romanii din Peninsula aflati in dificultate. Important este sa donezi catre asociatie sim ai departe noi de ocupam de tot.

5 motive sa donezi

Sunt multe motive pentru care sa donezi, dar printre cele mai importante sunt acestea:

  • Ajuti, faci un bine. Un bine neconditionat il faci donand, iar cineva iti va fi recunoscator toata viata. Multumirea sufleteasca pe care ti-o da un act de donatie este foarte mare.
  • Redirectionezi inteligent cei 2% din impozit. Decat sa ajunga la stat si sa nu stii ce se intampla cu ei, mai bine ii donezi si ai o siguranta ca banii tai vor fi utilizati asa cum ar trebui.
  • Faci un om sa zambeasa. Intr-o lume greu incercata, este din ce in ce mai greu sa aduci zambetul pe buze cuiva. Ajuta un om si ii redai zambetul pe buze.
  • Poti deveni “promoterul donarii”. Practic, donand spui si altora despre asociatia noastra si cazul ales de tine iar prietenii, amici tai pot dona si ei la randul lor. Intotdeauan cand donam spunem cuiva, iar acel cineva poate si el la randul lui poate dona. Ce poate fi mai frumos de atat?
  • Doneaza, implica-te si poti ajunge voluntarul anului. Societatea civila are nevoie de donatori dar si de voluntari. Donand ajungi si un voluntar activ iar munca ta nu se va pierde, ci din contra poti fi voluntarul anului.

Legatura dintre donator si voluntar este foarte stransa si mare. Cu cat donezi, te implicit si promovezi cazul, ajungi un voluntar activ. Implica-te, ajuta, fa un om sa zambeasca iar tu vei fi fericit si multumit!