0€ din total de 2,500€ necesari
0€ din total de 2,500€ necesari
Alegeți metoda de donare
Date personale

Donation Total: 10.00€

0€ din total de 2,500€ necesari
Alegeți metoda de donare
Date personale

Donation Total: 10.00€

Angela Tâmplaru are 49 de ani şi locuieşte în oraşul Victoria pe strada Muncii, la baraca nr. 7. Femeia şi-a pierdut vederea după ce a fost muşcată de căpuşe în urmă cu 2 ani. A ajuns la spital prea târziu, abia atunci când nu mai vederea cu ochiul stâng. Cazul ei i-a şocat pe medicii din Sibiu. Femeia s-a ales cu o infecţie la cap care i-a afectat vederea la ambii ochi. ,,În vara anului 2018, în sezonul fructelor de pădure, am mers pe munte şi culegeam afine, zmeură, mure şi ciuperci. Era singura mea sursă de venit. Am dormit pe munte câteva nopţi şi m-au muşcat căpuşele. Nu le-am simţit, deşi mă mânca pielea foarte tare. M-am gîndit că am transpirat. În perioada respectivă am lucrat şi cu ziua, am stropit o grădină cu insecticid şi m-am gândit că am făcut alergie. Din cauza muşcăturilor de căpuşe m-am ales cu o infecţie la cap. În prima fază am început să am dureri de cap, dar nu am băgat în seamă, luam agocalmin şi îmi trecea pe moment durerea. Însă după câteva luni vederea mi-a fost afectată. Primele semne le-am avut la ochiul stâng. Atunci m-am dus la un control oftalmologic, iar medicul mi-a recomandat un tratament, nişte picături oculare. În cîteva luni, boala s-a agravat şi mi-am pierdut vederea la ochiul stâng. Disperată am ajuns la Spitalul de Urgenţă Sibiu. Medicii m-au internat de urgenţă, la secţia de oftalmologie, iar după mai multe investigaţii mi-au descoperit infecţia. Anul trecut am fost internată de zeci de ori la Sibiu, mi-au făcut tratamente, investigaţii să nu îmi pierd vederea’’ a spus Angela Tâmplaru.

AJUTOR DE LA PRIMĂRIA VICTORIA
După multe investigaţii, medicii de la Spitalul de Urgenţă Sibiu, de la secţia de oftalmologie, au diagnosticat-o pe Angela cu glaucom secundar unei inflamaţii a ochiului, cataractă complicată, membrane pupilare şi indociclită cronică. Deşi a urmat un tratament boala s-a agravat, i-a afectat şi ochiul drept, cu care mai vede doar umbre. ,,Am avut o perioadă cumplită. Anul trecut am făcut naveta la Sibiu. Nu eram asigurată şi beneficiam doar de cinci zile de internare. Medicii mă externau şi după un timp iar mă internau. O perioadă lungă am făcut tratament injectabil în ochi şi mergeam la Sibiu de patru ori pe săptămână. Au fost multe zile când nu am avut bani de transport şi uneori nu ajungeam la tratament. Medicii mă certau pentru că nu mă duceam la tratament, dar îmi ştiau situaţia financiară. Atunci am solicitat un ajutor de urgenţă de la Primăria Victoria şi mi s-a dat suma de 600 de lei şi aşa am reuşit să fac tratamentul”’ a mai spus femeia.

NU ARE BANI PENTRU OPERAŢIA CARE-I POATE SALVA VEDEREA
Angela a ajuns în faţa comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap de la Braşov, iar în noiembrie 2019, a obţinut gradul de handicap pentru nevăzători. Femeia beneficiază de un ajutor financiar lunar de 370 lei. ,,Medicii de la Sibiu mi-au spus să păstrez fişele medicale, biletele de internare şi externare să pot obţine certificatul de handicap prin care să beneficiez de asigurare medicală. Aşa am ajuns la Braşov în faţa comisiei şi am fost încadrată în grad de handicap accentuat. Medicii de la Sibiu m-au programat la un spital în Bucureşti să mă operez la ochiul drept. Ei susţin că mai am o şansă să-mi recapăt vederea la ochiul drept. Am fost programată pentru operaţie de câteva ori, însă am tot amânat intervenţia pentru că nu am avut bani de transport şi tratament. Doar în luna iunie a.c., medicii de la Bucureşti m-au programat de patru ori şi nu am ajuns. Ultima dată doctorii bucureşteni mi-au comunicat telefonic că dacă în data de 24 iulie 2021 nu mă prezint la internare nu mai mă operează’’ a mai spus Angela.

DONAŢII PENTRU ANGELA
,,Sunt disperată, dacă nu ajung la Bucureşti în data de 24 iulie a.c., medicii nu o să mă mai opereze altădată şi nu o să mai văd nici umbre. Intervenţia chirurgicală trebuie să o fac de urgenţă, dar din cauza banilor nu am ajuns la Bucureşti. Am solicitat ajutor din partea comunităţii şi în câteva magazine din Victoria se strâng fonduri pentru mine. Am solicitat 2500 euro pentru transport şi tratament. Operaţia este singura şansă să-mi recapăt vederea la ochiul drept’’ a mai spus femeia.

Alegeți metoda de donare
Date personale

Donation Total: 10.00€

Locatie

Corso Eusebio Geambone 87/8

 

Despre noi

Asociatia Salva un anima cu locația in Torino dar cu rădăcini 100% ROMÂNEȘTI, cu membri atât prin unele țări ale Europei cât si în țara mamă România.

 
 
 
 
 

Informatii de contact

Newsletter

Aboneazate la newsletter si ramai la curent cu noile cazuri.

Copyright © 2021 Asociatia Salva un anima